PhotoCup ekibi sistemi daha önce görülmemiş bir formatta fotoğraf yarışması düzenleyen platform olarak tanımlıyor.
Sistemi incelediğimiz zaman eğlenceli bir şeyler karşımıza çıkıyor. Kısaca fotoğraf çekmeyi ve fotoğraf izlemeyi sevenleri bir araya getiren ve bunu başaran bir uygulama.

Ödüllendirme sistemi var;
Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve heyecan arıyorsanız burası tam size göre. Sürekli yeni kupa heyecanı başlatıyorlar. Yüklediğiniz fotoğraflar izleyiciler tarafından oylanarak bir üst tura çıkma hakkı kazanıyor. Finalde ise belirlenen ödüller sahiplerini buluyor.
Ayrıca fotoğraf izlemeyi seven ve hatta fotoğraf gözünü geliştirmek isteyenler için de ödüllendirme mevcut. Onlar en iyi oy veren olmak için çabalayıp yine ödül kazanabilir.

PhotoCup bence nedir?
Sistemi incelediğimde ilk başta eksikler vardı. Birkaç kupaya katılmıştım ve bir kupada birinci olmuştum. Eksiklerden bir kaçını yönetime ilettim. Çok olumlu karşıladılar. Uzun bir süre tekrar girmedim. Sonra bir kaç bilgilendirme maili aldım photocup ile ilgili.

 

  1. si artık Jüri sistemi devreye girmiş ve jüriler oy kullanmaya başlamıştı. Bu iyi bir gelişmeydi.
  2. si her kullanıcının oyu eşit değildi artık. Kullanıcıların statülerine göre oy gücü sistemi devreye alınmıştı.

Bu gelişmelerden sonra tekrar PhotoCup’da kupalara katılmaya karar verdim.

 

 

Photocup’ın fotoğrafa yeni başlayanlara faydası nedir?

Fotoğrafa yeni başladığım zamanda fotoğraf izlemek için yeterli kaynak bulamıyor yada ben bilmiyordum. Fotoğraf gözünü geliştirmek fotoğraf izlemekten geçer. Bu siteyi kullanarak hem eğlenip hem de fotoğraf gözünüzü geliştirebilirsiniz. 
Nasıl olacak; 
Bir kupa ilk başladığında hemen oylamaya geçin, karşınıza gelen fotoğraflara bakın. Başlarda basit fotoğraflar dikkatinizi çekecektir. İzlemeye devam edin. Bir kaç gün sonra oylamalarda daha iyi fotoğraflar görmeye başlayacaksınız. Finale doğru artık fotoğraf kalitesi daha da artmış olacak. Bu şekilde verilen konuya nasıl fotoğraflar yüklenmesi gerektiğini görüp kompozisyonunuzu geliştirebilirsiniz. 

PhotoCup’ın Fotoğrafçılara katkısı nedir? 

Fotoğrafçılar olarak fotoğraflarımızı paylaşıp gösterebileceğimiz mecralar artık fazla kirlenmeye başladı. Sosyal medya çöplüğe döndü ve bu koca çöplükte çok güzel eserleri kaçırıyor göremiyoruz. Photocup tüm fotoğrafçıları bir araya toplayabilen kullanımı kolay bir sistem sunuyor. Portfolyo olarak bile kullanabileceğiniz photocup sitesini, arkadaşlarınızın sevdiğiniz fotoğrafçıların arşivlerini izlemek için de kullanabilirsiniz. 
Yanı sıra elbette ki kupalara katılarak heyecanı sonuna kadar yaşayıp başarılı olabilirseniz ödül de kazanma şansınız var.