Kullandığınız crop makinelerde kit lensiniz size artık yetersiz geliyorsa ve daha geniş açılar fotoğraflamak istiyorsanız 18-55 mm 18-105 mm gibi kit lensler dar gelecektir.  Bunun yanı sıra yıldız pozlamak istiyorsanız size yine bir geniş açı lens lazım olacak. Bir mekan içerisinde eksiksiz bir fotoğraf çekmek isterseniz kit lensler yetersiz kalıyor.  İç mekan ve mimari çekimlerinde geniş açı ile çekilen fotoğraflardaki etki bambaşkadır.

Yıldız pozlamak için geniş açı ihtiyacı, evet yıldız pozlamalarında geniş açı ve açık diyaframlı bir lens tercih edilir. Crop makinelere uygun ultra geniş açı lens önerim tokina 11-16 f/2.8 dx2 lenstir. Çünkü 11 mm açının verdiği etki ve yanı sıra f/2.8 diyafram açıklığı sayesinde mükemmel yıldız pozlaması yapabilmeniz mümkündür.

Tokina 11-16 f/2.8 dx2 lens hem nikon hemde canona uygun bayonet seçeneği ile piyasada bulunmakta. Ben Nikon D7200 cihazında kullanıyorum bu lensi .
Nikon D7200 & Tokina 11-16 f/2.8 dx2 ikilisi ile çektiğim fotoğraflarımı incelemek için instagram hesabıma bakabilirsiniz.

İnstagram hesabım : @mustykte
instagram hesabıma tarayıcıdan gitmek için tıklayın..