Meydan istasyonu 1895 yılında tamamlanıp hizmete açılmış olup, o günden beri nice ayrılıklara ve kavuşmalara tanıklık etmiş bir istasyondur. Hâlen ilk günündeki sağlamlığı ile hizmetine devam etmektedir. Meydan istasyonu Konya-Afyonkarahisar demiryolu güzergâhı üzerinde bulunur. Konya’nın Selçuklu ilçesinin Kınık köyündedir.


Bu fotoğraf ise istasyonda bulunmaktadır. Fotoğrafı 1936 yılında istasyon şefi olan A.Hilmi DUMAN çekmiş. Hilmi DUMAN’ı biraz araştırdığımda gördüğüm şeyler güzeldi, görevi boyunca çeşitli gar ve istasyonlarda fotoğraflar çekmiş. Bu fotoğraflarla müze açmak istemiş fakat olmamış. Bu isteğini Ruhan ÇELEBİ’ye anlatıp belgesel niteliğinde 1100 fotoğraf vermiş. Ruhan ÇELEBİ bu fotoğrafları İstanbul Garda 2005 yılında görücüye çıkarmış.

Meydan istasyonuna bıraktığı bu güzel eser istasyonda titizlikle korunmaya devam etmektedir.

Şimdi düşündüm de Meydanın havasından mı suyundan mıdır bilinmez bende 2011 yılında bu istasyonda göreve başladım. Sırf tren ve istasyon fotoğrafları çekmek için 2015 yılında fotoğraf çekmeye başladım. Fotoğrafın ustalarından aldığım eğitimle bu tutkuma insan ve yaşam konulu belgesel fotoğrafları çekerek devam etmekteyim.