Konya’da fotoğrafçılık kursuna gitmek isteyenler için ASFOD 5. Temel Fotoğrafçılık Atölyesi başlıyor. Başvurular asfod.com adresinden Online yapılmaktadır.

Detaylar:

5.Dönem Temel Fotoğraf Semineri

Başlangıç Tarihi : 28 Şubat 2018

TANITIMI: Fotoğraf konusunda ülkemizin en genç derneği olan Asfod (Anadolu Selçuklu Fotoğraf Derneği) Şubat 2018 itibarı ile 5. kez Temel Fotoğraf Semineri başlamış durumda.

TEMEL FOTOĞRAF SEMİNERİ DETAYLAR: Seminer Günleri; Dönem içi katılımcıların ilk iki hafta hariç teorik ve pratik olarak işlenecektir. Kayıtlı katılımcı sayısı bir dönem için 10 ile sınırlıdır.

Çarşamba ve Perşembe akşamları 19:30 – 21:00 arası gerçekleşecek

• Ders Programı; Bir eğitim döneminde sırası ile aşağıdaki dersler işleniyor;

• Ders 1: Fotoğraf Makinası

• Ders 2: Fotoğraf Makinası (devam) ve Objektifler

• Ders 3: Çekim Teknikleri

• Ders 4: Işık

• Ders 5: Kompozisyon

• Ders 6: Örneklerle Fotoğraf Tarihi Uygulama Gezileri;

Seminer sırasında açıklamalı olarak aktarılan konuların pratik uygulaması için bir seminer dönemi boyunca 2 eğitim gezisi gerçekleştiriliyor.

Birinci gezi, üçüncü dersin ardından Pazar günü yapılmakta. Bu gezi sırasında teoriden pratiğe dönüş, fotoğraf makinalarının kullanımına yönelik bilgi ve tavsiyeler günlük programın içeriğini oluşturmakta.

İkinci gezi; beşinci dersin ardından şehirdışına, yine Pazar günü, günübirlik olarak gerçekleşmekte. Bu gezide ise katılımcıların ilerlemiş bilgi dağarcıkları ile paralel olarak kompozisyon tekniklerine ait uygulama/pratik yapılmakta. (Şehirdışı Uygulama gezisi toplam masrafı pay edilecektir)

Fotoğraf Değerlendirmeleri; Seminer, fotoğraf okuma ile devam etmekte. Yapılan gezilerin ardından eğitmen kadromuz tarafından gezi sırasında çekilen fotoğrafların okuması yapılmakta. Okuma sırasında kursiyerlerin getirdiği fotoğraflar kritize edilirken neyin neden iyi olduğu,neyin, neden hatalı olduğu ve çözüm önerileri birlikte sunulmakta.

Fotoğrafa başlangıç aşamasında olan katılımcılar için kaçırılmaması gereken bir deneyim.

Temel Fotoğraf Seminerine katılan her kursiyer, 5 hafta süresince 10 ders görüyor, 3 fotoğraf gezisi yapıyor.

Kayıt ve Bilgi İçin: 0535 877 05 01